squeal and/or pop from front when turning - Page 7 - Hummer Forums - Enthusiast Forum for Hummer Owners

Go Back  Hummer Forums - Enthusiast Forum for Hummer Owners > Hummer Lineup > Hummer H2
Reload this Page >

squeal and/or pop from front when turning

Hummer H2 For those who like a little more gleam to their Hummer, the H2 offers a similar rugged look as the H1, but as a lower cost, and with more added features, making it almost a massive luxury SUV.

squeal and/or pop from front when turning

  #61  
Old 09-16-2016, 10:51 AM
Senior Member
Join Date: Mar 2014
Location: Lodz, Poland
Posts: 107
Default

Hey,

Just a quick update. I've replaced the bearings and the squeal is gone. Pop is still there , going for the upper control arms now.

Cheers.
 
  #62  
Old 11-04-2016, 04:40 AM
Senior Member
Join Date: Mar 2014
Location: Lodz, Poland
Posts: 107
Default

Replaced the upper control arms. Pop is gone.
 
  #63  
Old 11-08-2016, 06:37 PM
Senior Member
Join Date: Oct 2016
Location: Texas
Posts: 149
Default

Originally Posted by Malcolm745 View Post
Replaced the upper control arms. Pop is gone.
Were the control arms worn? Ball joint and bushing condition? Just curious about any visual cues that might indicate worn parts.
 
  #64  
Old 11-21-2016, 11:03 AM
Senior Member
Join Date: Mar 2014
Location: Lodz, Poland
Posts: 107
Default

Were the control arms worn? Ball joint and bushing condition? Just curious about any visual cues that might indicate worn parts.
Nothing that could be identified from the outside. I really was just throwing parts at it cause I had no idea when was the last time the front end was replaced by the previous owner. I just wanted the annoying pop gone (i've posted a vid a few posts back). So after I replaced the bearings on both sides the noise was still there. I gave the upper control arms a shot cause thats what helped most people and it's gone. I have no idea if there were any signs that could indicate this symptom as the whole thing was done by my mechanic.

A lot of people were guessing it was the steering box. I'm glad it wasn't because it can get quite pricey.

Best of luck.
 
  #65  
Old 11-30-2016, 08:39 AM
Senior Member
Join Date: Aug 2015
Posts: 230
Default

Originally Posted by Malcolm745 View Post
Replaced the upper control arms. Pop is gone.
Did you replace the whole assembly or something specific? Part numbers would be great. Mine pops like yours did.
 
  #66  
Old 12-03-2016, 10:56 AM
Senior Member
Join Date: Mar 2014
Location: Lodz, Poland
Posts: 107
Default

Here is a list of everything that was replaced that day:

2 K620054 Front Upper Control Arm and Ball Joint Assembly
2 K6693 Front Lower Ball Joint
2 K8402 = K8987 = K80631 Front Sway Bar End Link
2 ES3609 Front Outer Tie Rod End
2 ES3488 Front Inner Tie Rod End
1 K6654 Pitman Arm - With 3 Grooves
1 K6535 Idler Arm
1 K6723 Idler Arm Bracket Assembly and Grease Hose

Hope this helps! Let me know.
 
  #67  
Old 01-23-2017, 08:31 AM
clsimmon's Avatar
Senior Member
Join Date: May 2013
Location: Texas
Posts: 120
Default

I had a popping sound when turning as well. After removing the skid plate, replacing the tie-rods and rack and pinion, I found out that it was the actual steering gear box itself. Unfortunately, you can't rule out the gear box.
 
  #68  
Old 05-28-2018, 02:19 AM
Junior Member
Join Date: May 2018
Location: Pottsville PA 17901
Posts: 4
Default

Originally Posted by achinaghost52 View Post
mine does this too, i have had that problem since 05 when we got it. i visually inspected it today, and the black dull paintpainted control arms have what looks like rub marks from the tires on them, so the stock tires seem to be too big, and rub on the arms, that may be the popping.
my stock tires rub on the stabilizer bar on the one side at full left wheel turn when I am parking or trying to get out of a tight spot, looks like the front stabilizer bar is about a half inch off center, I just have to loosen it and slide the bar back to center and tighten the bolts that hold it in place from working it's way too far to the one side.
 
  #69  
Old 12-09-2018, 04:03 PM
Junior Member
Join Date: Dec 2018
Posts: 1
Default

Hey Mike,

I have the exact same problem. Dealer grabbed the front wheel and shook it around and told me it would cost 1000 to fix. I'm trying to understand what exactly you did to fix this issue. ex. what you replaced etc ,,..

I'm so tired of that rubbing/squeaking noise. thanks!

 
  #70  
Old 12-10-2018, 05:48 PM
LoJac963's Avatar
Senior Member
Join Date: Jul 2011
Location: Surprise, AZ
Posts: 2,076
Default

Originally Posted by a.lai6039 View Post
Hey Mike,

I have the exact same problem. Dealer grabbed the front wheel and shook it around and told me it would cost 1000 to fix. I'm trying to understand what exactly you did to fix this issue. ex. what you replaced etc ,,..

I'm so tired of that rubbing/squeaking noise. thanks!
If the front wheel can be moved around when lifted off the ground the hub is probably bad. Also check tie rods, tie rod bushings, and pretty much all the other front suspension components down there. How many miles do you have on your rig? I had to replace both my front hubs at 78k because I was getting a bad squeaking on the driver side.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Otto7668
Hummer H3
2
04-29-2015 01:14 PM
MissLove
Hummer H2
4
10-24-2012 11:42 PM
2010H3T
Hummer H3T
2
06-24-2010 01:09 AM
roastbeef
Hummer H3
0
11-14-2009 11:58 PM
joewcob3
Hummer H3
1
09-14-2008 10:00 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: squeal and/or pop from front when turning


Advertising
Featured Sponsors

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.