Chatter noise while under load but not in Park or Neutral - Hummer Forums - Enthusiast Forum for Hummer Owners

Go Back  Hummer Forums - Enthusiast Forum for Hummer Owners > Hummer Lineup > Hummer H1
Reload this Page >

Chatter noise while under load but not in Park or Neutral

Hummer H1 The original Hummer, which brought the Hummer look to the public eye during Desert Storm, with the addition of some features that make the H1 more of a street vehicle and less of a Army truck

Chatter noise while under load but not in Park or Neutral

Reply

 
 
 
  #1  
Old 01-23-2018, 03:01 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: May 2017
Posts: 13
Default Chatter noise while under load but not in Park or Neutral

Got a 93 H1 that runs beautifully, no issues with temps and oil pressure reads good at all times. I have replaced all u-joints, center carrier bearing, alternator, all belts, all fluids, all glow plugs, all injectors. I had what I can hear as a chirp so I immediately thought alternator bearing or belts so replaced. Noise is still there. Noise does not occur if placed in Park and revving the engine at higher rpm. Noise occurs usually from a stand still and once I take off from a red light, it will chatter for a few seconds shifting from 1st to 2nd gear, then will go away if I let off on the pedal a little. I also tested if it is occurring, if I quickly shift into neutral when the noise starts, the noise will go away. It does not do it constantly, sometimes it will occur, sometimes it wont. Usually will occur when the Hummer has been driven for awhile (warm). I cant pinpoint the noise but it seems to be echoing from close to underneath me. Almost sounds like a heat shield bouncing off metal as the Hummer accelerates but I have looked into that as well and don't seem to have any issues there. Has anyone ever had any chatter issues that they could point me in the right direction? Thanks........... I do have a video but for some reason (probably because I am currently deployed and communications is limited) I am unable to upload it. I can send it through email.
 
Reply With Quote
  #2  
Old 02-12-2018, 05:42 AM
Junior Member
Join Date: Feb 2018
Posts: 25
Default

thank you for sharing with us
 
Reply With Quote
  #3  
Old 02-15-2018, 05:16 PM
96wagon's Avatar
Junior Member
Join Date: Feb 2018
Posts: 4
Default

Could be a number of things... I would check your rear drive shaft where it fits closely to the fuel tank there is a shield there that may be dragging, also do you have a vacuum pump? If so I would check that..
 
Reply With Quote
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Navadisha
Hummer H3
2
02-18-2014 06:27 AM
xakiat
Hummer H3
5
04-18-2012 12:15 AM
Chad
Hummer H3
20
12-26-2011 05:19 AM
palmxjjsi
Hummer H2
1
08-14-2011 08:42 PM
Wally2007
Hummer H3
1
12-14-2009 09:59 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Chatter noise while under load but not in Park or Neutral


Advertising
Featured Sponsors

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.